U gebruikt een verouderde internetbrowser.
We raden u aan om de meest recente internetbrowser te installeren voor de beste weergave van deze website.
Een internetbrowser die up to date is, staat ook garant voor veilig surfen.

Dit zijn de voordelen van een fixed fee makelaar

Scroll down

Wat zijn de voordelen van een fixed fee makelaar?

Laten we meteen met de deur in huis vallen. Een fixed fee makelaar verzekert je van de beste verkoopwaarde, de snelste verkoop en volledige gemoedsrust. Weinig redenen om een ander type vastgoedmakelaar te kiezen, toch? 

Eens je de knoop hebt doorgehakt om je woning te verkopen, volgen er nog veel belangrijke beslissingen. Hoe bepaal je de vraagprijs? Schakel je hulp in bij de verkoop? You name it. In dit artikel vind je enkele tips om deze beslissingen makkelijker te maken. Spoiler alert: een fixed fee makelaar inschakelen is altijd een goed idee!
 

3 mogelijkheden om de verkoop van je huis te organiseren

Wie z’n pand wil verkopen, heeft 3 mogelijkheden:
 1. Doe-het-zelf

  Je woning zelf verkopen is geen walk in a park. Mocht dat wel het geval zijn, waren er niet zoveel gespecialiseerde vastgoedkantoren. Het vraagt dan ook veel tijd en energie om het goed te doen. Lees: om snel de optimale prijs te krijgen voor je huis. Vraag je dus goed af: heb ik wel voldoende tijd om mijn woning online te promoten, bezoekersdagen te organiseren, alle attesten aan te vragen, te onderhandelen over de prijs en dergelijke? Zie je het zitten om zelf je woning te verkopen? Download dan zeker ons e-book vol praktische tips om de hoogste prijs voor je woning te krijgen.
 2. Via de notaris

  Dat kan uit de hand of via Biddit :
  • Uit de hand betekent dat de notaris een verkoopdossier opstart via een advertentie. Je betaalt hem daarvoor 1 à 2% kosten. Onthoud: een notaris is geen verkoper. Huizen verkopen is zeker niet z’n core business.
  • Via Biddit verkoop je je huis online via opbod. Het is eigenlijk de online versie van een openbare verkoop. De kosten zijn afhankelijk van hoeveel bezoekdagen je wil en hoeveel publiciteit je rond de verkoop wil maken. Je bespreekt dit vooral best met je notaris.
 3. Via een makelaar

  De eenvoudigste en snelste weg naar een vlotte verkoop gaat dan ook via een gespecialiseerde vastgoedmakelaar. Een makelaar garandeert je de beste ondersteuning op vlak van:
  • De optimale verkoopprijs dankzij een goede kennis van de lokale markt en hun onderhandelingsskills,
  • Aantrekkelijke marketing via kanalen die jouw toekomstige koper bereiken, en
  • Betrouwbaar advies, onder andere rond juridische kwesties. Een makelaar is dus de beste keuze wanneer je zonder veel gedoe een goede prijs wil krijgen voor je huis.
  Aan die expertise hangt uiteraard een prijskaartje vast.
 

De types commissies

Vastgoedmakelaars bieden hun diensten aan op basis van verschillende tarieven. Het spectrum gaat van percentages op de verkoopprijs tot een fixed fee, met allerhande constructies daartussen en combinaties van de twee.
 
 1. Percentage van de verkoopprijs

  De Belgische Mededingingsautoriteit stelde in een grootschalige bevraging vast dat het gemiddelde tarief van een makelaar in België rond de 3.62% (inclusief btw) op de verkoopprijs van de woning schommelt.

  Dat is best veel, als je bedenkt dat de gemiddelde verkoopprijs voor een woning zo’n € 314.700 bedroeg in de eerste helft van 2022. Dan betaal je al snel een commissie van €11.424 aan de makelaar! Stijgt de gemiddelde marktprijs van een woning, dan stijgen de commissies van deze makelaars vrolijk mee, terwijl hun inspanningen dezelfde blijven.
  Wij geloven dat het anders kan en moet. Namelijk via een fixed fee.
 2. Fixed fee

  In plaats van een percentage op de verkoopprijs, ondersteunt een fixed fee makelaar jou voor een vooraf afgesproken vast bedrag.

  Een fixed fee die losstaat van het verkoopbedrag van de woning is heel ongebruikelijk. Het Belgische Instituut van Vastgoedmakelaars schat in dat minder dan 10% van de vastgoedmakelaars in België met een fixed fee werkt. Wij kunnen je alvast vertellen dat Immo Fixed het enige immokantoor in de ruime omgeving van Zoersel is dat een fixed fee aanbiedt. Bovendien zijn we gespecialiseerd in deze regio.

  Immo Fixed werkt met een vast bedrag van €6500 (inclusief btw) voor de verkoop van jouw woning.
  Geen kleine lettertjes, geen onaangename verrassingen.
 

3 voordelen van een fixed fee makelaar

 1. Goedkoper

  Dankzij een fixed fee hou je gemiddeld €5.000 meer over aan de verkoop van je woning in vergelijking met een makelaar die werkt met een commissie op basis van een percentage op de verkoopprijs. Werk je met een fixed fee makelaar, bespaar je meer naar mate je woning aan een hogere prijs wordt verkocht. 
 2. Meer winst bij hogere verkoopwaarde

  Betaalt de uiteindelijke koper van je woning meer dan de vraagprijs? Dan hoef jij je winst niet met een fixed fee makelaar te delen. Fair, toch?

  Betekent dat dan minder service? Niks is minder waar. Integendeel: we go the extra mile. Professionele foto’s. Bezoekdagen. Online marketing campagnes. Je woonst zal schitteren op alle relevante kanalen en platformen. Zonder dat je een cent meer betaalt.
 3. Makelaar 2.0

  Fixed fee makelaars zijn zeldzaam omdat de vastgoedsector een heel conservatieve is. Klassieke makelaars met vele kantoren en dure reclamestrategieën zien hun kosten razendsnel stijgen. En wie moet dat betalen? Juist ja: jij als klant.

  Een makelaar die een fixed fee aanbiedt, toont daarmee aan dat hij een makelaar 2.0 is die begrijpt hoe snel de wereld verandert. Hij schakelt de nieuwste marketingstrategieën en -tools in om jouw woning aan de beste prijs en in de kortst mogelijke tijd te verkopen.
 

De Immo Fixed approach

Bij Immo Fixed geloven we resoluut in “goede afspraken maken goede vrienden”. Daarom bieden wij volledige transparantie, zowel rond onze fee als rond onze service.
 

Full option service voor een fixed fee

Voor €6.500 inclusief btw verkopen we jouw eigendom en gaan we full-option op alle vlakken. Naast een accurate berekening van de verkoopwaarde van je pand, nemen we typische verantwoordelijkheden zoals administratie op ons. Maar er is meer. We blinken namelijk ook uit op vlak van juridisch advies en marketing. Zo werken onze in-house marketeers een multi-channel campagne uit om jouw pand online in the spotlight te zetten. 
 

24/7 bereikbaar

Onze advieslijn staat 24/7 klaar voor je klaar met een antwoord op al jouw vragen. Of je nu koper of verkoper bent, wanneer je maar wil boek je een afspraak in onze agenda via de website. De bevestiging van de afspraak met één van onze ervaren makelaars komt meteen in je inbox terecht. 

Mee zijn met de laatste digitale trends is voor ons heel belangrijk. We hebben ze dan ook doorheen onze hele dienstverlening verweven. Het maakt ons heel efficiënt zonder dat we de persoonlijke touch verliezen. Big data, een gebruiksvriendelijk biedingsplatform, handtekenen via Itsme, … Het maakt niet alleen ons leven maar vooral ook dat van onze klanten een stuk makkelijker. 
 

Complete marketingcampagne

Voor de marketing van je woning gaan we above and beyond:
 • Professionele foto’s, drone-shots en een video van jouw woning
 • Virtuele Matterport 3D-tour: dankzij een scan van je woning met gespecialiseerde apparatuur, creëren we een immersive tour door het pand
 • Een pandmagazine  waarin we jouw woning prachtig in beeld brengen. Een luxueus magazine op dik papier gedrukt. Daarin vinden potentiële kopers foto’s, informatie over het pand, EPC-waardes en een link naar de video’s. Een tastbare indruk om mee te nemen en te blijven bij wegdromen.
 • Een virtuele kaart die de stand van de zon ten opzichte van je woning toont op elk moment van de dag
 • Bezoekdagen organiseren om je hiervan te ontzorgen
 • Geïnteresseerde kopers opvolgen
 • Promotie via een ruim arsenaal aan kanalen, inclusief gerichte advertenties op Google en social media
Wij bieden the full package aan een voordelig tarief.
Zit je na het lezen van dit artikel met vragen? Of ben je volledig overtuigd en klaar om je woning met ons te verkopen? Neem dan contact op!

Vragen voor één van onze experts?

Neem contact op met ons en we helpen je graag verder!

Contacteer ons
Sluit menu Immo Fixed